Return to search

Påverkas nyttjandet av HR-stöd samt värderingen av kommunikation på arbetsplatsen av chefens erfarenhet av personalansvar? / Is the use of HR support and the valuation of communication in the workplace affected by the manager's experience of personnel responsibilities?

Syftet med denna studie var att undersöka skillnader i huruvida chefer med eller utan HR-examen respektive chefer med olika lång erfarenhet av personalansvar, inom offentlig och privat sektor, tar stöd av sin HR-avdelning i arbetet och hur de värderar kommunikationen i organisationen. Datainsamlingen genomfördes med en enkät innehållandes frågor om HR-stöd som tas och värdering av kommunikation. Enkätdatan analyserades genom envägs ANOVOR samt korrelationsanalys. Totalt deltog 51 respondenter i enkätstudien. Resultatet av de genomförda statistiska analyserna visade att det finns en signifikant skillnad där chefer med HR-examen i större utsträckning värderar kommunikationen i organisationen högre än chefer utan HR-examen. Det fanns inget signifikant resultat som visade skillnader i hur chefer med eller utan HR-examen tog stöd av sin HR-avdelning. Det finns en brist på tidigare forskning inom detta specifika område.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:hig-33994
Date January 2020
CreatorsGustafsson, Alexander, Svedlund, Karl
PublisherHögskolan i Gävle, Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, Högskolan i Gävle, Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0017 seconds