Return to search

Vårdnadshavares inflytande : En kvantitativ studie om vårdnadshavares åsikter kring inflytande i förskolan / Parental influence : A quantitative study on the guardian's views on the influence of the preschool

Syftet med studien är att få en insyn i hur vårdnadshavare upplever sin möjlighet till inflytande i den pedagogiska verksamheten i förskolan. Den förskole pedagogiska kunskap studien kan bidra till är ökad förståelse hos förskollärare om vårdnadshavares åsikter och uppfattning om sitt inflytande i förskolan. I sin tur kan studien bidra till en ökad förståelse om hur samarbetet mellan hem och förskola fungerar. De forskningsfrågor studien utgår från är; Är vårdnadshavare nöjda med det inflytande de har, känner vårdnadshavare att de har inflytande i förskolans verksamhet samt har vårdnadshavare kunskap om sitt inflytande i förskolan. Metoden som användes för insamlande av data var en internetenkät som skickades ut via en Facebookgrupp, frågorna var riktade till vårdnadshavare med barn i förskolan. Svaren sammanställdes i ett antal diagram, utifrån diagrammen bearbetades svaren i förhållande till den forskning och litteratur som vi tagit del av, för att i sin tur delas in i ett antal teman. Resultatet av de bearbetade svaren visade att en viss del av vårdnadshavare är nöjda med det inflytande de anser sig ha idag. Att beakta är dock att det är en stor procentsats som önskar sig mer inflytande i förskolans verksamhet. Resultatet visar också att det är främst vid den dagliga kontakten och under föräldramöten som vårdnadshavare anser att de kan framföra sina åsikter.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-69493
Date January 2017
CreatorsMedlöw, Linnea, Bornander, Linn
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV), Linnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0155 seconds