Return to search

mySchenker : Artefaktens användarvänlighet och funktionalitet, en kvalitativ studie. / mySchenker : Artefact’s usability and functionality, a qualitative study.

Bakgrund: Vi har valt att undersöka hur fraktköpare använder sig av Schenker AB’s Internetportal mySchenker som består av en samling elektroniska tjänster/redskap.Syfte: Syftet med denna undersökning är att studera och undersöka hur användaren ser på interaktionen mellan sig och Internetportalen mySchenker. På grund av tidsbrist så finns en viss begränsning i undersökningen, vi har exempelvis inte kunnat göra några observationer.Metod: Kvalitativ metod har utsetts som mest lämplig för att uppnå syftet. Data har samlats genom intervjuer av sju personer som använder sig av mySchenker i sitt arbete.Resultat: Resultatet som är baserat på intervjuanalyser delades upp i fem kategorier. Dessa är kunskapsinhämtning, mySchenker som redskap, arbetsuppgifter, användbarhet/användarvänlighet samt önskemål och behov av ny funktionalitet. Utifrån dessa kategorier kom vi fram till att mySchenker i sin helhet är användbar och att portalen är en helt godkänd sådan med några punkter som bör förbättras.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:hb-19879
Date January 2010
CreatorsMohlin, Niklas, Samoud, Kerim
PublisherHögskolan i Borås, Institutionen för Pedagogik, Högskolan i Borås, Institutionen för Pedagogik, University of Borås/School of Education and Behavioural Sciences
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationKandidatuppsats, ; 2009

Page generated in 0.0035 seconds