Return to search

Kan Singaporemodellen vara nyckeln? : En systematisk litteraturstudie som jämför gynnsamma arbetssätt för utvecklandet av problemlösningsförmågan med Singaporemodellen / Is the key Singapore Math? : A systematic literature review that compares favourable methods for development of the problem-solving ability with Singapore Math

Singaporemodellen har fått genomslag i Sverige och därav ämnar den här systematiska litteraturstudien undersöka gynnsamma arbetssätt för utvecklandet av problemlösningsförmågan samt om Singaporemodellen har stöd i den forskningen. En induktiv innehållsanalys av 15 artiklar resulterade i två olika perspektiv på utvecklandet av problemlösningsförmågan: gynnsamma arbetssätt och gynnsamma faktorer. Under dessa perspektiv presenteras underkategorier som är viktiga för studiens syfte. Dessa sätts sedan i relation till Singaporemodellens arbetssätt där slutsatsen blev att modellen har stöd i den granskade forskningen. Singaporemodellen skulle därför kunna anses vara ett gynnsamt arbetssätt för utvecklandet av problemlösningsförmågan.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-100619
Date January 2021
CreatorsHultsbo, Carolina, Andersson, Felicia, Lindéen, Jonna
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för matematik (MA), Linnéuniversitetet, Institutionen för matematik (MA), Linnéuniversitetet, Institutionen för matematik (MA)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.1582 seconds