Return to search

Examensarbete i förstaämnet Svenska : Hur kan svensklärares attityder till digitala medier förstås i termer som kunskaps-, känslo- och handlingskomponenter? / Degree project in the first subject Swedish : How can Swedish teachers' attitudes to digital media be understood in terms of knowledge-, emotion-, and action components?

Syftet med denna studie var att med hjälp av teorin om attitydkomponenterna undersöka och försöka förstå svensklärares attityder till digitala medier i grundskolan åk 7-9. Denna studie är en kvalitativ studie där det empiriska underlaget samlats in genom enkätformulär med öppna frågor som en grupp lärare besvarat. Resultatet visar på att lärares attityder till digitala medier går att tolka med hjälp av attitydkomponenterna. Många lärare upplever att deras undervisning har förändrats och förbättrats som följd av inslag av digitala medier och dess bruk i och utanför klassrummet, medan det utökade arbetet med digitala medier i klassrummet samtidigt bidrar till vissa utmaningar.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mau-55020
Date January 2022
CreatorsSivnert, André, Vijarnprajakketh, Vasana
PublisherMalmö universitet, Institutionen för kultur, språk och medier (KSM), Malmö universitet, Fakulteten för lärande och samhälle (LS)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0018 seconds