Return to search

Vänta, lyssna, nu kan du berätta : En kvalitativ undersökning om förskolepersonalens uppfattningar och strategier kring konflikthantering i förskolan.

Syftet med undersökningen var att undersöka hur förskolepersonal i förskolan upplever och förhåller sig till arbetet med konflikthantering barn emellan. Undersökningen tog stöd i det postmoderna perspektivet och framför allt i Lévinas teori. En kvalitativ forskningsansats valdes, med semistrukturerade intervjuer av åtta förskolepersonal. Undersökningsresultatet visade att konflikter mellan barn betraktades som vardagliga händelser och som en viktig del av förskolepersonalens uppdrag samt att kommunikation hade en huvudroll inom konflikthantering för förskolepersonalen. Förskolepersonalen var medveten om vikten av utbildning, kompetenser och utvärdering inom konflikthanteringsarbetet. Undersökningens slutsats var att den intervjuade förskolepersonalen visade engagemang i ämnet och strävade efter att ge barnen de bästa möjliga verktygen för att både hantera sina konflikter och bygga hållbara sociala relationer. Slutsatsen betonade betydelsen av att ge en riktig plats till utvärderingen av förskolepersonalens konflikthanteringsarbete samt att ett gemensamt förhållningssätt inom konflikthantering anses vara mer optimalt.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-48801
Date January 2020
CreatorsIbrahim, Nagham, Cours-Mach, Flore
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0025 seconds