Return to search

Medarbetarnas upplevelse av villkor för lärande i det vardagliga arbetet på en kommunal serviceverksamhet : En studie utifrån ett hermeneutiskt perspektiv i den offentliga sektorn / Empolyees experinces of conditions for learning in the daily work at a municipal service acidity : a study based on hermeneutic perspective in the public sector

Syftet med denna uppsats är att undersöka medarbetares upplevelser av villkor för sitt lärande och för sin utveckling på arbetsplatsen samt hur de inverkar på deraslärmöjligheter i det dagliga arbetet på kommunal arbetsplats som har till uppdrag att ge vägledning och stöd till kommunens invånare. Forskningsmetoden utgår från hermeneutik och induktiv ansats. Datainsamlingen utgörs av semistrukturerade intervjuer. Utifrån tematisk analys kategoriseras resultatet i externa och interna villkor för lärande. Studiens slutsats visar att individens externa villkor består av att klara av sina arbetsuppgifter, ansvarskänsla utifrån sitt arbetsuppdrag, upplevt förtroende och den egna nyttan med lärande. Interna villkor består av att söka och att ta tillvara på kunskap själv, att lära av andra och att dela med sig av sin kunskap samt förmågan att lära sig genom att kombinera olika sätt för lärande utifrån en förståelse för den egna lärprocessen.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-104856
Date January 2021
CreatorsJohansson, Jessica, Rydberg, William
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik och lärande (PEL), Linnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.3073 seconds