Return to search

Styrkor och utmaningar med utomhusundervisning i NO-ämnena utifrån ett elevperspektiv / Strengths and challenges of outdoor education from a student perspective

Denna studie innefattar en enkätundersökning där mellanstadieelevers inställning till utomhusundervisning undersöks samt hur arbetsmetoden kan bidra till ett ökat intresse och motivation för NO-ämnena. I studien presenteras även vilken undervisningsmiljö som eleverna föredrar samt hur miljön bidrar till att stärka deras NO-relaterade kunskapsinhämtning. Metodiken består av insamling av statistiska data via en digital enkät som författats i Google Forms. Det statistiska underlaget har sedan omvandlats till grafisk statistik i form av cirkeldiagram, stapeldiagram och tabeller. För tydlighetens skull har vi delat upp statistiken i en tematisk analys med olika kategorier som motsvarar våra frågeställningar. Studiens teoretiska perspektiv utgår från den sociokulturella teorin och pragmatismen. Vårt resultat visar att majoriteten av respondenterna är positivt inställda till utomhusundervisning och att arbetsmetoden bidrar till ett ökat intresse och motivation för NO-ämnena.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mau-41976
Date January 2021
CreatorsEliasson, Caroline, Zreim, Layla
PublisherMalmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för naturvetenskap, matematik och samhälle (NMS), Malmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för naturvetenskap, matematik och samhälle (NMS)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.003 seconds