Return to search

Förutsättningar i matematikundervisningen för elever med fallenhet för matematik. : En systematisk litteraturstudie om Anpassning, stöd och stimulans. / The conditions in mathematics education for mathematically gifted children. : A systematic literature study on adaptation, support and stimulation.

Följande systematiska litteraturstudie fokuserar på elever med fallenhet för matematik och vad som lämpas i matematikundervisningen för att främja och utveckla de matematiska förmågorna hos denna typ av elever. Studien kommer att definiera begreppen fallenhet, matematisk förmåga, anpassad undervisning, stöd och stimulans samt fördjupa sig i begreppens roll och samband i undervisningen. Studien behandlar tre frågeställningar om elever med fallenhet och anpassning, stöd och stimulans i undervisningen. Resultatet visar på att elever med fallenhet för matematik ofta missuppfattas och att det mer än sällan finns brister i undervisningen för att eleverna ska uppnå full potential. Främst på grund av missuppfattningar och identifiering av elever med fallenhet, men också att de inte får det stöd eller stimulans som de är i behov av.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-70166
Date January 2018
CreatorsClasgård, Hanna, Änghede, Markus
PublisherVäxjö universitet, Matematiska och systemtekniska institutionen, Växjö universitet, Matematiska och systemtekniska institutionen
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0027 seconds